VMC Fastgrip - udica sa tri kontra jezička

12. 02. 25
posted by: Vejin Nikola
Datum poslednje izmene 08 januar 2016
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 VMC Fastgrip udice su prepoznatljive po tri kontra kuke u blizini svog vrha. U pitanju je koncept koji se razlikuje od uobičajnih udica na tržištu koje imaju jednu kontra kuku.

Samo su kontrakuke kod Fastgripa manje veličine, koje na taj način izazivaju manja oštećenja na tkivu ribe. Ali kako se nalaze tri u nizu, takođe spređavaju da riba sklizne sa udice. Kreatori ovog dizajna za udice kažu da udica ima dobre rezultate u akciji uhvati i pusti.

Za izradu ovih udica se u početku koristio čelik HC 80, što znači da je u pitanju legura vanadijuma i čelika sa visokom koncentracijom karbona.

VMC Fastgrip udice su se u startu proizvodile samo za šaranski ribolov, ali su se vremenom pojavili i modeli sa drugačijim oblicima i veličinama, namenjeni nekim drugim tehnikama ribolova.

vmc udica sa otežanjem

Pakovanja VMC Fastgrip

vmc udica za ribolov

Sada se na tržištu mogu naći pakovanja ovog tipa udica, namenjene skoro svakoj popularnijoj vrsti ribe. Takođe i poznati proizvođači varalica, poput Rapale su počeli da koriste VMC Fast grip tip udica na svojim varalicama.

Postoje, uprkos činjenicama da ovaj tip udice manje oštećuje riblje tkive od uobičajnih udica, protivnici korišćenja VMC Fastgrip udica prilikom pecanja.

Bez obzira na sve, njima je za oko zapela činjenica da ove udice imaju tri kontra kuke i njima je to dovoljno za osudu.

A udica, ko udica, daleko je od savršenstva, u nekim situacijama je zlata vredna, dok u drugima više smeta nego koristi. Na samom ribolovcu je da odluči kada će je i u kojoj meri koristiti.


 

Nije dozvoljeno preuzimanje tekstova sa zanimljiv.org bez pismenog odobrenja. Sva prava na tekstove su zadržana. © Tri zvezde
 
Kontakt| Marketing | O nama | Mapa sajta | Uslovi korišćenja | Politika privatnosti | Pecanje kao odmor za živce